Ty alla Guds löften har fått sitt ja genom honom. Därför säger vi också genom honom vårt Amen, Gud till ära.
2 Kor 1:20

Barn och ungdom

Vår vision är att alla barn och ungdomar i Bankeryd ska känna sig älskade och värdefulla. Vi vill också att de ska få en ärlig chans att lära känna Jesus. Vi har därför ett antal olika aktiviteter under veckan. Se gärna Kalendern för uppdaterad information om vad som händer. 

 

Öppen Förskola, Söndagsskola, 47:an och Läger

Aktiviteter för små och lite större barn. Kontakta gärna barn- och familjepastor för mer info.

Öppen Förskola

Öppis för föräldralediga med barn i åldern 0-5 år på torsdagar Kl. 9.00-12.00. Vi leker, sjunger, pysslar och fikar från vår fantastiska mackbuffé.

Söndagsskola

För barn från 3 år tills man börjat årskurs 4.

Söndagsskolan har vi samling med sång, lek, drama, tävling mm för alla barn. Sedan samtal om Bibelns berättelser i mindre grupper. 

47:an

För lite större barn (från 10 år) på söndag fm. Aktiviteter och andakt. 

Sommarläger

I slutet av sommarlovet brukar vi ha ett sommarläger för barn. Ofta tillsammans med någon annan församling i bygden.  

Vad är Dios?

Dios är Filadelfiakyrkans och Missionskyrkans gemensamma ungdomsarbete i Bankeryd. Visionen är att Dios ska vara en plats att söka och upptäcka Gud i kärlek och gemenskap.

På fredagskvällarna samlas vi varannan gång i Filadelfiakyrkan och varannan i Missionskyrkan. På onsdagar har vi Konfirmation för de som går i årskurs 8. Vi ordnar flera läger, bl a sportlovsläger i Sälen och Trysil. Vi har cell-grupper och mycket mer.

Allt Dios-arbete är för ungdomar som är 13 år och uppåt.

Dios Fredag

Är du 13 år eller äldre är du grymt välkommen att hänga med oss på Dios på fredagskvällarna.

En vanlig fredagskväll startar vi med mingel kl 19:30. Sedan fortsätter vi med gudstjänst, café och aktivitet. Läs mer om Dios.

Konfirmation

Konfa är för dej som går i årskurs 8. Vi har för det mesta två inriktningar, sport-konfa och Awesome. Läs mer om Konfirmation.

Cellgrupp

Cell-grupp är till för dig som är intresserad av kristen tro eller vill fördjupa dig i kristen tro tillsammans med gamla och nya kompisar. Här diskuterar man, vrider och vänder på trons frågor och livets frågor tillsammans.

Om du vill vara med så ska du Kontakta vår ungdomsledare, så slussar vi in dig i en grupp som vi tror ska passa just dig.

Läger

I Dios har vi en stark tradition av att åka på läger. På sommaren åker vi till Gullbrannalägret som SAU ordnar. Under nyår åker vi till Unite Jönköping som Pingst ordnar. På sportlovet arrangerar vi vårt eget vinterläger där vi åker till Sälen och Trysil.

Sen rekommenderar vi även andra läger och event under året, t ex Tre dagar, Gullbrannafestivalen och Frizon.