Ty alla Guds löften har fått sitt ja genom honom. Därför säger vi också genom honom vårt Amen, Gud till ära.
2 Kor 1:20

Konfirmation för ungdomar

Dios erbjuder dig som går i årskurs 8 att gå konfirmation hos oss. Vi erbjuder två olika inriktningar Sport och Awesome. Precis som övrigt Dios-arbete så gör vi i Filadelfia detta tillsammans med Missionskyrkan.

Vad gör man på konfirmation?

I konfan är det långt ifrån bara läsning. Vi jobbar också med värderingsövningar, grupparbeten, drama, film, musik och mycket mer. Om gruppen är en "idrottsgrupp" så kör vi en del idrottsaktiviteter också.

Givetvis läser vi också i Bibeln och ser vad det som står där har att göra med våra liv idag. Några ämnen som vi tar upp: Vad är meningen med livet?, Vem är Jesus? Är det övernaturliga naturligt? Lidande & orättvisor? Varför just bibeln?

De två grupperna Sport och Awesome gör en del aktiviteter tillsammans, bl a åker vi på två läger. Ett kort läger i början av hösten och på våren mönstrar vi på båten Shalom och är ute och seglar med den i nästan tre dagar, vilket brukar vara årets höjdpunkt för de flesta när året summeras.

Sport-konfa

I Sport-konfan läser och studerar vi Bibeln och kristen tro utifrån ett sportperspektiv. I sport-konfan försöker vi ha någon gäst varje år som utövar eller är ledare i något elitsammanhang och så har vi några gånger där vi prövar på olika sporter som luftgevärsskytte, fotboll, innebandy, golf m.m. Besök och ”pröva på” varierar år till år.

Awesome-konfa

I Awesome läser och studerar vi Bibeln utifrån ett vardagligt perspektiv. Vi besöker Filadelfiakyrkans Secondhand-butik och träffar människorna där. Vi gör även några hembesök där vi får lyssna till människors livsberättelser.

Frågor?

Kontakta ungdomsledare, se kontaktsidan