Han som inte skonade sin egen son utan utlämnade honom för att hjälpa oss alla, varför skall han inte skänka oss allt med honom?
Rom 8:32

Nyfiken på kyrkan?

För alla?

Öppet för alla och frivilligt. Så säger vi att det är hos oss, och vi menar det. Men ibland blir vi kanske lite hemmablinda och glömmer att mycket av det som är naturligt för oss som är vana kan vara nytt och annorlunda för dig som inte är van. Vi gör i alla fall vårt bästa för att du ska trivas och få svar på dina funderingar. 

Gudstjänsten

Gudstjänsten är en samling där vi gemensamt vänder oss till Gud och lär oss nya saker om Honom och livet med Jesus. Vi tycker om att lovsjunga och prisa Gud för den Han är och vad Han gör. Vi gör vårt bästa för att skapa en varm miljö där så många som möjligt kan få chansen att upptäcka vem Jesus är. 

En gudstjänst i vår kyrka pågår i drygt en timma och innehåller normalt sång och musik, predikan och bön. En gång i månaden firar vi nattvard och några gånger per år är det dop och barnvälsignelse. 

Några återkommande delar i våra gudstjänster:

  • Mötesledaren önskar välkommen, vi sjunger någon sång tillsammans och ibland är det någon som sjunger för oss.
  • Någon gång under gudstjänsten får vi information om aktiviteter under veckan och om det är något särskilt som är planerat.
  • Efter ca en kvart går barnen ner i källaren till söndagsskola och 47’an.
  • Vi som är kvar i salen får lyssna till en predikan, oftast från vår personal. Vi spelar alltid in gudstjänsterna. Du kan lyssna på predikan i efterhand via datorn. . 
  • De flesta gudstjänsterna ges det tillfälle att få komma fram om man önskar att någon ska be för en, om man vill ha hjälp att be för något särskilt, eller om man vill stå själv en stund, kanske tända ett ljus.
  • Ibland har vi nattvard. Den får vi oftast framme vid estraden. Efter att ha läst ett bibelord och kanske delat några tankar, välsignas vinet och brödet, och vi kan gå fram och ta för oss. Det bildas en liten kö, och när man har fått sin brödbit och antigen sin lilla individuella bägare med alkoholfritt  vin eller en klunk från en gemensam bägare (man kan välja vilket man föredrar), går man tillbaka till sin plats. Under tiden brukar någon spela lite musik, vi sjunger, eller någon ber högt. Alla är välkomna att ta del av nattvarden.

Efter gudstjänsten

Efter gudstjänsten samlas vi i församlingsvåningen för en fika och lite umgänge. Det brukar vara ett bra tillfälle att diskutera predikan eller andra frågor om tro och tvivel. 

Här hittar du info om planerade gudstjänster i Filadelfia. Välkommen att vara en del av vår gudstjänst-gemenskap!

Vad tror vi på då?

Vi har fyra hörnstenar i vår vision, dessa utgår från en av bibelns böcker, Apostlagärningarna. Dessa hörnstenar handlar om gemenskap, undervisning, bön & tillbedjan samt expansion. Läs mer om visionen.